Articole similare


Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/rcoce96/public_html/fir-intins.ro/modules/mod_thiscategory/mod_thiscategory.php on line 13

Nada pentru o partida de pescuit la crap de 24 de ore

Sa fim sinceri, majoritatea dintre noi ne permitem tot mai des partide de maxim 24 de ore. Partide scurte de pescuit la crap cu, speram noi, eficienta maxima. Pentru a avea o eficienta maxima atunci cand te duci pentru nici o zi pe o balta, iar peste vizat este crapul, iata cateva sfaturi.

 

Ei bine, dacă densitatea de crap a bălţii vizate este una decentă, nădirea trebuie să ţină cont de perioada din an în care se desfăşoară partida de pescuit. În mod sigur peştii se hrănesc diferit în fiecare dintre anotimpuri. Ca urmare, în perioadele reci, așa cum se întâmplă la început de sezon, nu trebuie să exagerăm cu nădirea, în timp ce vara, în perioada mai caldă a anului, putem lăsa prudenţa deoparte şi să încercăm atragerea crapilor pe un pat consistent de nadă, unde să şi rămână pe întreaga durată a partidei de pescuit.În privința nadei, aș miza pe boiliesuri în mai toate situațiile. Mai concret, aş începe nădirea cu 1 kilogram de bile, din care o treime solubile şi două treimi tari. Mai multe informatii pe Crap24.

Pentru nădire la partide scurte sunt recomandate mixurile de boiliesuri tari și solubile

 

Daca balta are peste, dar nu reusesti sa-l prinzi, este cu certitudine o problema de localizare. Faceti tot posibilul sa aflati pe unde se “plimba” pestele (inclusiv din informatii de la alti pescari). Dupa ce l-ati gasit, naditi,pentru inceput cu seminte, ca sa obtineti trasaturi. Din momentul in care trasaturile nu mai sunt o problema, te poti gandi sa selectezi pestele, folosind boiliesuri,etc.

Strategia de nadire recomandata este sa pui o montura corect facuta cu momeli mici (doua, trei boabe de porumb sau un boilies de 12-14mm invelit in pasta sau orice substanta similara) cu o farfurie de nada compusa din seminte (porumb, canepa si eventual Partiblend) acolo unde sta pestele. “Acolo unde sta pestele” e partea cea mai importanta. Daca nu rezolvati acest aspect, discutia despre strategii de nadire e inutila.