Pescuitul stiucii toamna:octombrie-noiembrie

A sosit toamna si odata cu ea si trofeele mult visate atunci cand vine vorba de pescuitul stiucii in lunile septembrie,octombrie si noiembrie. Foarte multi pescari se intreaba la ce trage stiuca toamna sau cauta tehnici de pescuit stiuca in luna octombrie si noiembrie. Acest articol isi propune sa va ofere un strop de ajutor in prinderea acestui lup al baltilor.

 

Inainte de toate trebuie stiut ca perioada optimă pentru pescuitul ştiucii este toamna, când puietul se retrage la iernat şi brădişul a căzut pe fundul apei. Majoritatea pescarilor sustin că octombrie este luna în care putem prinde adevăratele capturi.  

In ce locuri sa cautam sau sa pescuim la stiuca toamna?

In general, ştiuca preferă apele limpezi şi oxigenate, cu vegetaţie bogată. In al doilea rand, tinand cont ca  o dată cu toamna vin și ploile si noptile racoroase, in aceasta perioadă nu este nevoie de a căuta un loc cu adâncime mare. Cautati locuri mai putin adanci si cat mai limpezi. Trebuie stiut ca stiuca este posibil sa se retraga spre amiaza catre mal, cautand locurile cu apa mai calda. Orice sfaturi ati primi, tinand cont ca fiecare loc are specificul sau, incercati sa identificati care este portiunea in care aveti atacuri. Daca aceste atacuri au loc spre mal, atunci aruncati paralel cu malul. Daca, dimpotriva, aceste atacuri au loc in larg, imediat dupa lansare, insistati in acea portiune. Ce trebuie stiut este ca, daca pescuiti totusi cu pestisor, trebuie asteptat pret de doua-trei secunde din momentul in care aceasta musca. Stiuca este mai apatica din fire atunci cand trage, motiv pentru care trebuie sa asteptam ca aceasta sa inghita momeala pe deplin.

In ce zile se prinde cel mai bine stiuca in octombrie si noiembrie? 

Daca ne-am hotarat sa facem o partida de pescuit stiuca trebuie stiu ca aceasta este influentata, poate cel mai mult dintre pesti, de fazele lunii. Asadar, daca vreti sa prindeti stiuca alegeti intervalele cu luna plina. Verificati solunarul si alegeti-va zilele in functie de fazele lunii: o luna plina reprezinta o probabilitate mai mare de a prinde stiuca toamna. Insa nu garanteaza.

Ce momeala se foloseste la pescuitul stiucii toamna?

Momeala naturala da rezultate bune, utilizindu-se in acest sens pestisorii vii fixati atent in montura insa de cele mai multe ori se folosesc, cu succes, momelile artificiale (linguri, voblere, twistere etc). Acest anotimp este favorabil pentru pescuitul la spinning, deoarece la momeli artificiale se prinde nu numai știuca, dar și alte specii, cum ar fi bibanul sau șalăul

Lingurile oscilante si rotative sunt deocamdata cele mai folosite momeli artificiale de catre majoritatea pescarilor de stiuca. Pe vreme rece sau in pragul iernii se pot folosi cu succes linguri rotative lestate si oscilante grele, pentru a ajunge in gropile in care se ascund exemplare frumoase de stiuca, in cotloanele de langa perdelele de stuf etc. Una dintre cele mai apetisante momeli pentru stiuca este un pestisor viu cu o libertate de miscare cat mai mare.

Speram ca informatiile sa va ajute! Fir-intins.ro la PESCUIT!